Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zupa z soczewicy

A+ A-
drukuj
  • 50 dag soczewicy
  • 2 małe cebule
  • 2 pomidory (lub pomidory z puszki)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • kostka bulionu warzywnego
  • 3 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy: pieprz, sól

Sposób przyrządzania:

Soczewicę ugotować, dodając bulionu. Cebulę oraz marchew pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, a następnie dodać do gotującej się soczewicy. Dodać sparzone pomidory pokrojone w kostkę (lub pomidory z puszki), koncentrat pomidorowy, sprasowany czosnek, na koniec doprawić. Gotować, aż soczewica będzie miękka.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bulion
  • Cebula
  • Czosnek
  • Sól
  • Oliwa
  • Pieprz mielony
  • Marchew
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem

  • Zupa cebulowa pod pierzynką

  • Sernik na zimno z kwiatem bzu

  • Babeczki czekoladowo – owocowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Canelloni w sosie pomidorowym

    Farsz: 3/4 cebuli pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać mięso i pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko wymieszać razem z przecierem...

    więcej
  • Pierś grillowana w pomarańczach

    Filet umyć, osuszyć i wrzucić na patelnie grillową. Podsmażyć z obydwu stron. Dodać pomarańcze i smażyć przez około 10 minut.

    więcej
  • Pizzerinki

    Z gotowego ciasta drożdżowego „wyciąć” już zaznaczone na nim krążki (6 sztuk) na pizzerinki. Sos doprawić solą i pieprzem, dodać do smaku...

    więcej
  • Pesto bazyliowo melisowe

    Sos pesto: czosnek obrać i pokroić w plasterki. Jogurt wymieszać z musztardą oraz oliwą i zmiksować blenderem lub utrzeć z pozostałymi składnikami...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY