Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pieczony łosoś z papryką, cukinią i bakłażanem

A+ A-
drukuj
  • 2 filety z łososia norweskiego
  • 1 papryka czerwona
  • 1/2 cukinii
  • 1 cebula
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz
  • pół łyżeczki soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

Łososia przyprawić pieprzem i solą, pokropić oliwą, zawinąć w folię spożywczą i piec przez około 20-25 minut (można też usmażyć na patelni grillowej). W tym czasie warzywa obmyć i pokroić w następujący sposób: cukinię w plasterki, cebulę (obraną) w półksiężyce, a bakłażana i paprykę w większe, podłużne kawałki. Pokrojoną cebulę zeszklić na oliwie, dodać pozostałe warzywa i dusić do uzyskania miękkości. Gotowego łososia wyłożyć na talerz, skropić delikatnie sokiem z cytryny, obok położyć warzywa.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Cebula
  • Cukinia
  • Cytryny
  • Sól
  • Filet z łososia
  • Oliwa
  • Papryka
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Cytrusowe orzeźwienie

  • Grillowany śledź w szpinakowo-pomidorowym sosie

  • Wiedeński strudel jabłkowy

  • Burek z serem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa z gęsi na winie

    Piersi obmyć, gotować w głębokim naczyniu w 1,5l wody, zbierając szumowiny. W międzyczasie doprawić wywar przyprawami, dodać pokrojone w większą...

    więcej
  • Sałatka brokułowa

    Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Brokuła rozdzielić na różyczki i zblanszować. Czosnek zmiażdżyć, dodać majonez i jogurt i wmieszać....

    więcej
  • Małże św. Jakuba z patelni z czosnkiem

    Małże otworzyć nożem. Wyjąć mięso z muszli i dokładnie opłukać. Muszle odłożyć. Czosnek obrać i posiekać. Natkę pietruszki umyć i posiekać,...

    więcej
  • Brushetta

    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wydrążony miąższ pokroić w kostkę. Do pomidorów dodać łyżkę oliwy, szczyptę oregano i posiekaną bazylię....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY