Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z makrelą i pomidorkami

A+ A-
drukuj
  • 1 filet z makreli
  • 10 pomidorków koktailowych
  • 2 duże ziemniaki
  • 1 cebula czerwona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • oliwki zielone i czarne
  • przyprawy - sól, pieprz, bazylia

Sposób przyrządzania:

Ziemniaki ugotować i pokroić na większe kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Paprykę pokroić w paski, a cebulę - w krążki. Makrelę oczyścić z ości, podzielić palcami na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwki, oliwę z oliwek, ocet winny i przyprawić.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka ziemniaczana po austriacku

  • Polędwiczki cielęce w sosie gorgonzola

  • Kurczak z mango (dla 4 osób)

  • Czekoladowa panna cotta z gruszką

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kruche ciasteczka – przepis podstawowy

    Sypkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy żółtka i margarynę i dokładnie ugniatamy. Ciasto podzielić na części, rozwałkować podsypując...

    więcej
  • Kaczka pieczona

    Wyciąć z tuszki piersi razem ze skórą, kaczkę nadziać pokrojonymi jabłkami, cynamonem, anyżem, tymiankiem i rozmarynem. Natrzeć kaczkę olejem piec...

    więcej
  • Pasztet z tofu

    Cebulę posiekać, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumieni, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do momentu całkowitego...

    więcej
  • Żurek wielkanocny w chlebkach

    Wędlinę drobno pokrojoną wraz z warzywami zalać wodą i gotować około pół godziny do miękkości warzyw. Dodać żur i zagotować, doprawić...

    więcej