Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowany filet ze szparagami i parmezanem

A+ A-
drukuj
  • 200g filetu z piersi kurczaka
  • 15g parmezanu
  • 10g oliwy z oliwek
  • 200g szparagów surowych

Sposób przyrządzania:

Filet wrzucić na grillową patelnię i smażyć z obydwu stron po 4 minuty. Szparagi wrzucić do wrzątku na około 4 minuty, polać oliwą i posypać startym parmezanem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser parmezan
  • Filet z kurczaka
  • Szparagi zielone
  • Oliwa

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Madrycki dressing

  • Chłodnik brzoskwiniowy

  • Zupa czosnkowa

  • Sałatka grecka

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Roladki z szynki z orzeszkami Pini

    Orzeszki uprażyć na suchej, gorącej patelni. Na środku plasterka szynki ułożyć garść umytej rukoli, i łyżkę orzeszków, skropić lekko oliwą,...

    więcej
  • Koktajl - Miętowy Czar

    Sok grejpfrutowy wymieszać z lodem i syropem miętowym w shakerze. Do wysokiej szklanki włożyć gałązki mięty i wlać mieszankę. Uzupełnić wodą...

    więcej
  • Tarator

    Ogórki umyć, obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z jogurtem, posiekanym czosnkiem i koperkiem, oliwą. Zupę schłodzić w lodówce, przed podaniem...

    więcej
  • Cytrusowe orzeźwienie II

    Do dzbanka wody dodać starty imbir oraz sok wyciśnięty z cytryn i jednej limonki. Drugą limonkę pokroić w plasterki, wrzucić do lemoniady, dodać...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY