Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Cielęcina na batatach i rukoli

A+ A-
drukuj
  • batat 100 g
  • filet cielęcy 150 g
  • rukola 100 g
  • gruszka 100 g
  • oliwa 15 g
  • czosnek 10 g
  • tymianek 3 g
  • cytryna 10 g
  • ser gorgonzola 20 g

Sposób przyrządzania:

Cielęcinę umyć, osuszyć, posmarować oliwą i posypać ziołami, krojonym czosnkiem i polać sokiem z cytryny. Zostawić w lodówce na minimum 30 minut. Następnie filet smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, później dosmażyć kilka minut na małym ogniu. Rukolę umyć i osuszyć, dodać pokrojoną gruszkę i ser gorgonzola i polać resztką oliwy. Danie gotowe. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser gorgonzola
  • Cytryny
  • Czosnek
  • Tymianek
  • Bataty
  • Gruszka
  • Oliwa
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pasztet domowy

  • Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami

  • Naleśniki śmietankowe – przepis podstawowy

  • Tapenada

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Mozzarella w karocy

    Krótko zamoczyć kromkę chleba w mleku, następnie nałożyć na nią plaster mozzarelli i anchois. Przytrzymując, dokładnie zamoczyć wszystko w...

    więcej
  • Makowiec

    Mak opłukać i sparzyć, moczyć przez 2 godziny. Następnie zmielić z cukrem i margaryną. Do maku dodać olejek i ubitą pianę z 3 białek. Dokładnie...

    więcej
  • Lasagne z warzywami

    Nadzienie: obraną cebulę pokroić w ósemki, razem z czosnkiem lekko zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do dużego rondla. Cukinie pokroić w...

    więcej
  • Wiosenne krokiety

    Sporządzić ciasto naleśnikowe i odstawić na 15 min. Mięso i krewetki drobno posiekać, następnie obsmażyć na niewielkiej ilości oleju przez ok. 1...

    więcej