Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Cielęcina na batatach i rukoli

A+ A-
drukuj
  • batat 100 g
  • filet cielęcy 150 g
  • rukola 100 g
  • gruszka 100 g
  • oliwa 15 g
  • czosnek 10 g
  • tymianek 3 g
  • cytryna 10 g
  • ser gorgonzola 20 g

Sposób przyrządzania:

Cielęcinę umyć, osuszyć, posmarować oliwą i posypać ziołami, krojonym czosnkiem i polać sokiem z cytryny. Zostawić w lodówce na minimum 30 minut. Następnie filet smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, później dosmażyć kilka minut na małym ogniu. Rukolę umyć i osuszyć, dodać pokrojoną gruszkę i ser gorgonzola i polać resztką oliwy. Danie gotowe. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser gorgonzola
  • Cytryny
  • Czosnek
  • Tymianek
  • Bataty
  • Gruszka
  • Oliwa
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Suflety paprykowe z serem

  • Tarta z czekoladą i truskawkami

  • Groch z kapustą

  • Kiełbasa z soczewicą po francusku

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pierogi z kapustą i grzybami

    Grzyby gotować do miękkości. Kapustę pokroić drobno. Cebulę posiekać. Podsmażyć wszystko, doprawić solą i pieprzem, następnie zalać wodą do...

    więcej
  • Kanapka Deluxe

    Pierś kurczaka pokroić na podłużne paseczki i wymarynować w oleju, tymianku i czosnku ok. 1-2 godzin. Piec na grillu lub patelni grillowej do...

    więcej
  • Jogurt z płatkami i jabłkiem

    Obrać i pokroić w kostkę jabłko, dodać do jogurtu razem z garścią orzechów nerkowca oraz płatkami pełnoziarnistymi lub jaglanymi. Lekka i pożywna...

    więcej
  • Dynia smoothie

    Dynię obrać, pokroić w kostkę oraz ugotować w niewielkiej ilości wody (do miękkości). Po ugotowaniu pozostawić do ostygnięcia. Następnie...

    więcej