Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Łosoś w musztardzie z miodem i cytryną

A+ A-
drukuj
  • łosoś 180g
  • musztarda 15g
  • miód 10g
  • sok z cytryny 15g
  • roszponka 50g
  • pomidor 100g
  • oliwa 10g

Sposób przyrządzania:

Wymieszać w miseczce sok z cytryny, miód, musztardę i oliwę, w tak przygotowanej marynacie obtoczyć łososia i chłodzić w lodówce 2,5 h. Następnie przełożyć rybę do żaroodpornego naczynia i piec w temperaturze 190 st. przez 15 minut. Na koniec posypać łososia roszponką i danie gotowe do spożycia. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Filet z łososia
  • Miód
  • Musztarda dijon
  • Oliwa
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Naleśniki śmietankowe – przepis podstawowy

  • Horta - zielona wyspa

  • Sałatka z kurczakiem

  • Sałatka z serem scamorza i figami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kurczak w warzywach

    Filet z kurczaka pokroić w paski, podsmażyć na oliwie. Bakłażana i cukinię pokroić w kostkę, dodać do kurczaka. Dusić aż warzywa będą miękkie....

    więcej
  • Pesto bazyliowo melisowe

    Sos pesto: czosnek obrać i pokroić w plasterki. Jogurt wymieszać z musztardą oraz oliwą i zmiksować blenderem lub utrzeć z pozostałymi składnikami...

    więcej
  • Sałatka warzywna

    Ziemniaki, marchewki, pietruszki i seler ugotować w mundurkach do miękkości, obrać i pokroić w kostkę , groszek jeśli jest mrożony gotować przez...

    więcej
  • Awokado w majonezie

    Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Miąższ skropić sokiem z cytryny i drobno pokroić. Tak przygotowane awokado wymieszać z majonezem,...

    więcej