Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Jajecznica z kiełkami i sokiem z grejpfruta

A+ A-
drukuj
  • jajko kurze 180g
  • masło klarowane 15g
  • cebula 30g
  • pędy fasoli Mung 15g
  • kiełki soi 15g
  • grejpfrut 300g

Sposób przyrządzania:

Roztopić masło na patelni, dodać posiekaną cebulę, kiełki oraz pędy fasoli. Następnie wbić jajko. Całość smażyć kilka minut. Podpieczone składniki położyć na talerz, pokropić sokiem z grejpfruta i danie gotowe. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Grejpfrut
  • Kiełki sojowe
  • Kiełki fasoli
  • Jajka
  • Masło
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pasztet domowy

  • Grillowany bakłażan z mozzarellą

  • Pieczeń

  • Madrycki dressing

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Orientalna Ice Tea

    Zagotować wodę. Do dużego dzbanka włożyć wszystkie składniki. Zalać sześcioma szklankami wody i parzyć przez 5 minut. Odstawić do ostygnięcia....

    więcej
  • Kompot wigilijny z suszonych owoców

    Suszone owoce pozostawić do namoczenia w wodzie na kilka godzin. Po upłynięciu tego czasu ugotować, dodając cukier, goździki oraz skórkę z cytryny....

    więcej
  • Jajka faszerowane

    Jajka przeciąć na pół, wyjąć żółtka. Serek połączyć z drobno posiekanym lub zmielonym łososiem i z żółtkami, posiekanym koperkiem oraz sokiem...

    więcej
  • Lasagne z warzywami

    Nadzienie: obraną cebulę pokroić w ósemki, razem z czosnkiem lekko zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do dużego rondla. Cukinie pokroić w...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY