Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowany łosoś z warzywami

A+ A-
drukuj
  • 2 ziemniaki
  • 4 szalotki
  • 1 papryka czerwona
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • musztarda dijon
  • sok z cytryny
  • miód
  • koper
  • natka pietruszki
  • szpinak 2 szklanki

Sposób przyrządzania:

Na wstępie, aby uzyskać smaczny dressing, trzeba połączyć ze sobą następujące składniki: sok z cytryny, miód, musztardę dijon i oliwę. Potem należy ugotować do miękkości dwa ziemniaki, odcedzić je, osuszyć i pokroić w paski. Następnie trzeba drobno posiekać koper oraz natkę pietruszki. Po pokrojeniu czerwonej papryki na kawałki wielkości 2x2 cm, należy grillować ją z ziemniakami kilka minut, później przyprawić oliwą, drobno posiekanym koprem i pietruszką. Ostatnim krok to doprawienie łososia pieprzem i solą oraz grillowanie ryby przez mniej więcej 5-7minut z każdej strony. Na koniec wystarczy wymieszać wcześniej przygotowany dressing ze szpinakiem, ułożyć na talerzu rybę z warzywami i można delektować się gotowym daniem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Szpinak
  • Ziemniaki
  • Sól
  • Koperek
  • Miód
  • Musztarda dijon
  • Natka pietruszki
  • Oliwa

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Spaghetti frutti di mare

  • Słodkie Różki z tortilli

  • Bocadillos z kalmarami

  • Bulion azjatycki z polędwicą wołową

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa chrzanowa

    Ziemniaki gotować w bulionie do miękkości, zmiksować, dodać chrzan i śmietanę. Podawać w podgrzanych talerzach ze świeżym pieczywem wiejskim....

    więcej
  • Zupa serowa z ziołami

    Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C. Zmieszać starty leżakowany ser Beemster z mąką. Umieścić łyżkę masy serowej na blaszce wyściełanej...

    więcej
  • Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

    Schab umyć i przekroić wzdłuż na płat o grubości około1 centymetra, delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Następnie mięso natrzeć zmiażdżonymi...

    więcej
  • Zupa dyniowa

    Pieczona dynia - surową dynię umyć pokroić na kawałki razem ze skorupą, miąższem i pestkami. Ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do...

    więcej