Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tapenada

A+ A-
drukuj
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka startego parmezanu
  • 1 łyżeczka grubo zmielonego pieprzu
  • 1 szklanka czarnych oliwek bez pestek
  • 1 niepełna szklanka zielonych oliwek bez pestek
  • 1/3 szklanki kaparów
  • 5 filecików anchois

Sposób przyrządzania:

Oliwki i kapary wsypać do wysokiego pojemnika. Dodać starty drobno parmezan i anchois oraz czosnek. Zmiksować używając blendera lub moździerza, dodając oliwę. Doprawić świeżo mielonym pieprzem. Tapenadę najlepiej podawać z ciepłą, chrupiąca bagietką.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser parmezan
  • Czosnek
  • Kapary
  • Oliwki czarne
  • Pieprz czarny
  • Anchois

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pasztecik

  • Makaron po chińsku

  • Grillowana pierś w ziołach

  • Halaszle - zupa rybna po węgiersku

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Smażona pierś kaczki

    Zamarynowaną wcześniej pierś kaczki delikatnie naciąć ze strony skóry w drobną kratkę. Następnie smażyć ją od strony skóry, aż wytopi się...

    więcej
  • Koperek z arbuzem

    Koktajle to prawdziwe bomby witaminowe. Aby móc cieszyć się smakiem tego zdrowego napoju wystarczy zmiksować 150 g arbuza, banana, garść malin, pół...

    więcej
  • Żurek

    Z 5 dniowym wyprzedzeniem przygotowywać zakwas: czosnek pokroić na kawałki, wrzucić do szczelnego naczynia, dodać pozostałe składniki, zalać wodą do...

    więcej
  • Kurczak curry ze szpinakiem

    Pokroić w kostkę filet z kurczaka, wymieszać z curry i oliwą. Kawałki mięsa obsmażyć na rozgrzanej patelni. Po kilku minutach wlać na patelnię...

    więcej