Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pasta z awocado i jaj przepiórczych

A+ A-
drukuj
  • 1 dojrzały owoc awokado
  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonki (ewentualnie cytryny)
  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  • 1 ugotowane na twardo jajko przepiórcze
  • 50g żółtego sera hiszpańskiego
  • 1 łyżka majonezu z omega 3

Sposób przyrządzania:

Owoc awokado obrać ze skórki i przekroić wzdłuż na połówki. Wrzucić do miseczki, dodać sok z limonki oraz oliwę. Doprawić szczyptą soli i grubo zmielonym czarnym pieprzem. Całość rozgniatać widelcem, do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać drobno posiekane jajko przepiórcze, grubo starty żółty ser i łyżkę majonezu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Pasta najlepiej smakuje w towarzystwie świeżego pieczywa, bądź z tostami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Ser żółty tarty
  • Jajka przepiórcze
  • Majonez
  • Oliwa
  • Pieprz czarny
  • Avocado

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Madrycki dressing

  • Biszkopcik z wiśniami

  • Woda z cytryną, pomarańczą i miętą

  • Naleśniki ze szparagami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pizzerinki

    Z gotowego ciasta drożdżowego „wyciąć” już zaznaczone na nim krążki (6 sztuk) na pizzerinki. Sos doprawić solą i pieprzem, dodać do smaku...

    więcej
  • Deser po brytyjsku: bzowy Eton Mess

    Bezy pokruszyć delikatnie na małe kawałki. Ubić śmietanę z dodatkiem cordialu z kwiatów bzu Belvoir. Do miski ze śmietaną ostrożnie dodać...

    więcej
  • Krewetki bramkarza

    Odmrożone krewetki pozbawić skorupek pozostawiając ogonki. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną papryczkę, czosnek i krewetki, smażyć...

    więcej
  • Turbot pieczony w soli

    Na wstępie należy oczyścić i wypatroszyć turbota, rozgrzać piekarnik do 220 stopni. Do środka ryby włożyć gałązkę rozmarynu. Zasypać solą dno...

    więcej