Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kasza gryczana z granatem

A+ A-
drukuj
  • 200 gram kaszy gryczanej
  • 1 marchewka
  • 1 owoc granatu
  • garść świeżej mięty
  • garść koperku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

Kaszę ugotować na sypko. Odstawić pod przykryciem, aby nie ostygła. Oczyszczoną marchewkę pokroić za pomocą obieraczki na cienkie paseczki. Kaszę połączyć z marchewką, posiekanymi ziołami, ziarnami granata, przyprawami i odrobiną oliwy. Podawać na ciepło.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sól
  • Koperek
  • Mięta
  • Oliwa extra virgin
  • Pieprz kolorowy
  • Marchew
  • Kasza gryczana
  • Granat

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Roladki z szynką wędzoną i szałwią

  • Sorbet jabłkowy

  • Stek cielęcy w sosie borowikowym

  • Salsa meksykańska

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pad thai

    Makaron namoczyć w letniej wodzie na ok.10 min. Odsączyć. W woku lub na dużej patelni na rozgrzanym oleju smażyć czosnek, chilli i mięso. Po chwili...

    więcej
  • Jajecznica z kiełkami i sokiem z grejpfruta

    Roztopić masło na patelni, dodać posiekaną cebulę, kiełki oraz pędy fasoli. Następnie wbić jajko. Całość smażyć kilka minut. Podpieczone...

    więcej
  • Placki z dyni

    Utrzeć dynię , posolić aż zmięknie następnie dodać pozostałe składniki i smażyć placuszki. Podawać z kwaśną śmietaną lub jogurtem i kawiorem.

    więcej
  • Mini tarty z warzywami

    Z maki, masła, szczypty soli i wody zarobić ciasto. Podzielić na 4-5 porcji, każdą rozwałkować i włożyć do małych form na tarty o średnicy...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY