Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tabbouleh

A+ A-
drukuj
  • 200 g kaszy kuskus
  • 2 pomidory
  • 1/2 ogórka
  • papryka
  • cebula
  • oliwa z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • garść natki pietruszki
  • garść świeżej kolendry
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Kaszę należy zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia. Warzywa umyć, obrać i pokroić w równą kostkę. Zioła posiekać niezbyt drobno. Dokładnie odsączyć kaszę. Wymieszać wszystko razem, doprawić solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Cytryny
  • Czosnek
  • Sól
  • Kolendra
  • Natka pietruszki
  • Ogórek
  • Papryka
  • Pieprz mielony
  • Pieprz zielony
  • Kuskus
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Płatki z jogurtem i owocami

  • Kawa z bitą śmietaną i lodami

  • Krem z młodej kalarepy

  • Muffiny z oliwkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Brushetta salsa

    Pieczywo pokroić w kromki, ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek, piec w temperaturze około 200°C przez ok 3-5 minut. Papryki obmyć...

    więcej
  • Łosoś w papilotach

    Ziemniaki marchewkę podgotować 10 minut. Pokroić w grube plastry. Rybę przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i olejem. Na środku...

    więcej
  • Biszkopcik z wiśniami

    Białka ubić ze szczyptą soli. W drugiej misce ubić żółtka z cukrem na jasnożółta masę, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Do masy z żółtkami...

    więcej
  • Kanapeczki à la prosciutto

    Kromki pieczywa razowego pokropić oliwą z oliwek, następnie nałożyć szynkę, kawałki pomidora, sera feta i posypać startym parmezanem. Kanapki piec...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY