
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Aby mięso było bardziej soczyste i miało bardziej wyrazisty smak najlepiej uprzednio pokroić je w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, zalać oliwą z oliwek i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Zamarynowane mięso podsmażyć na wolnym ogniu do lekko-złotawego koloru. Odstawić. Na większej patelni rozgrzać olej (ale nie do maksymalnej temperatury), wrzucić wyciśnięty czosnek i smażyć przez ok. 20 sekund (nie może zacząć zmieniać koloru). Dodać szpinak i chwilę podsmażać. Następnie dodać mięso i wszystko razem smażyć na wolnym ogniu około 2-3 minuty.Dodać rozdrobniony ser i mieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Następnie wlać jogurt, dobrze wymieszać i dusić przez kolejne 3-5 minut na wolnym ogniu. Tak powstały sos podawać z ugotowanym al dente makaronem.
lub wyszukaj w przepisach
Rozgrzać masło na patelni. Wsypać pokrojoną szynkę, podsmażyć 2 minuty i wsypać kiełki. Smażyć kolejne 4 minuty. Dodać rozbełtane jaja i...
więcejW misce wymieszać razem wszystkie suche składniki takie jak: mąka, proszek do pieczenia, sól i starty parmezan. Dodać całe jajka wcześniej lekko...
więcejPieczywo pokroić w kromki, ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek, piec w temperaturze około 200°C przez ok 3-5 minut. Papryki obmyć...
więcejZ mąki i wody w proporcjach 1:1 przygotować zaczyn. 100g mąki wymieszać (drewnianą lub plastikową łyżką) z letnią wodą (100g), aby otrzymać...
więcej