Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Papryka faszerowana

A+ A-
drukuj
  • 4 - 6 papryk czerwonych
  • ½ kg mięsa mielonego
  • 1 torebka ryżu białego
  • ½ kg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml passaty pomidorowej
  • 200 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • bazylia świeża
  • olej

Sposób przyrządzania:

Mięso, drobno pokrojone pieczarki, posiekane cebulę i czosnek podsmażyć na oleju bazyliowym. Dodać ugotowany ryż, przyprawy, posiekaną bazylię i passatę pomidorową. Do ostygniętego farszu dodać tarty ser. Dokładnie wymieszać. Z papryk ostrożnie odciąć górę z łodyżką. Oczyścić środek z pestek, napełnić farszem zakryć odciętymi „czapeczkami”. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Ryż
  • Cebula
  • Ser żółty tarty
  • Czosnek
  • Passata
  • Sól
  • Olej
  • Wieprzowina
  • Papryka
  • Pieczarki
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Woda z cytryną, pomarańczą i miętą

  • Brushetta salsa

  • Risotto z karczochami

  • Sałatka grecka z ricottą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tarta ze szparagami, pomidorami i serem ricotta

    Aby móc delektować się smakiem szparagowej tarty, najpierw należy rozłożyć w formie ciasto, nakłuć je widelcem, posmarować białkiem i zawinąć na...

    więcej
  • Sałatka z wędzonym łososiem i awokado

    Oddzielić awokado od pestki i pokroić w kostkę, dodać świeżą roszponkę i łososia wędzonego pokrojonego w paski. Całość skropić oliwą lub octem...

    więcej
  • Francuski Ratatouille z kozim serem

    Rozgrzać piekarnik do 180 °C. Umyć i pokroić w paski cukinie, papryki oraz bakłażana. Umieścić pokrojone warzywa na blasze do pieczenia i polać...

    więcej
  • Grillowany dorsz

    Na rozgrzaną patelnię grillową włożyć dorsza grillując go 6-8 minut z jednej strony. Na patelnię wlać olej, wrzucić opłukany szpinak oraz drobno...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY