Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pierogi z kapustą i grzybami

A+ A-
drukuj
  • 3 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 1 szklanka gorącej wody
  • ½ kg kapusty kiszonej
  • garść grzybów suszonych
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Grzyby gotować do miękkości. Kapustę pokroić drobno. Cebulę posiekać. Podsmażyć wszystko, doprawić solą i pieprzem, następnie zalać wodą do przykrycia i dusić na małym ogniu do miękkości. Z pozostałych składników zagnieść elastyczne ciasto. Podzielić je na mniejsze części, wałkować cienko, wykrawać szklanką kółka i faszerować zlepiając brzegi pierogów. Gotować w osolonej wodzie.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Woda
  • Sól
  • Grzyby suszone
  • Mąka
  • Kapusta kiszona
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Truskawkowa słodycz

  • Sakiewki nadziewane pieczarkami

  • Spaghetti frutti di mare

  • Ciasto dyniowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tuńczyk w sałatce na ciepło

    Do szklanej miseczki wrzucić czarne oliwki, pomidory suszone, starty parmezan i cebulę pokrojoną w plasterki, całość skropić oliwą i dodać białego...

    więcej
  • Dyniowe muffinki

    Dynię lekko podgotować. Zmieszać suche składniki, zmieszać płynne składniki, połączyć ze sobą wszystkie składniki i dokładnie wymieszać....

    więcej
  • Turbot pieczony w soli

    Na wstępie należy oczyścić i wypatroszyć turbota, rozgrzać piekarnik do 220 stopni. Do środka ryby włożyć gałązkę rozmarynu. Zasypać solą dno...

    więcej
  • Sernik

    Dokładnie pokruszone herbatniki połączyć z roztopionym masłem. Tą masą dokładnie i ściśle wypełnić formę wyłożoną folią aluminiową....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY