
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Pieczywo pokruszyć na kawałki, zmiksować z czosnkiem i bazylią. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry oczyścić z pestek, wrzucić do miksera wraz z pieczywem i dalej miksować, dolewając powoli oliwę z octem aż do otrzymania gęstego i gładkiego musu. Doprawić solą i pieprzem w trakcie przecierania. Jeśli zupa jest za mało gęsta – dołożyć pieczywo, miksując jeszcze chwilę. Krem pomidorowy schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Podawać w miskach, udekorować pokrojoną szynką hiszpańską i ćwiartkami jajka na twardo.
lub wyszukaj w przepisach
Wątróbkę dokładnie oczyścić z błon. Obtoczyć w mące i zrumienić na patelni, dodać grubo pokrojoną cebulę, następnie jabłka pokrojone w...
więcejZ gotowego ciasta drożdżowego „wyciąć” już zaznaczone na nim krążki (6 sztuk) na pizzerinki. Sos doprawić solą i pieprzem, dodać do smaku...
więcejFilety śledziowe obmyć, zalać zimną wodą i pozostawić na godzinę (zmieniając 1 lub 2 razy wodę). W tym czasie sałatę umyć, porwać na mniejsze...
więcejZaparzyć herbatę w 100 ml gorącej wody. Do zimnego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. Krewetki marynować od 1/2 do 2 godzin....
więcej