Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Różowa lemoniada

A+ A-
drukuj
  • ½ szklanki soku z cytryny
  • 1/2 szklanki napoju herbacianego z jagodą acai
  • 5 łyżek cukru
  • 1l wody mineralnej

Sposób przyrządzania:

W rondelku przygotować syrop cukrowy: podgrzać 1 szklankę wody z cukrem aż się rozpuści i nieco odparuje. Odstawić do ostygnięcia. Schłodzony syrop zmieszać z sokiem cytrynowym, napojem herbacianym i pozostałą wodą. Wlać do szklanego dzbanka i wstawić do lodówki na 12 godziny. Przed podaniem rozlać do wysokich szklanek, dodać pokruszony lód i plasterki cytryny.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Napój herbaciany
  • Cukier
  • Cytryny
  • Woda

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami

  • Foie gras z patelni

  • Sałatka z chorizo i mozzarellą

  • Kurczak z mango (dla 4 osób)

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Liptauer

    Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać, przełożyć do miski i wstawić na minimum 1 godzinę do lodówki. Podawać na grzankach lub kromkach...

    więcej
  • Schab pieczony ze śliwkami i miodem

    Schab opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni roztopić masło, dodać olej i podsmażyć na nich schab z każdej strony. Po...

    więcej
  • Indyk z leczo i ryżem

    Filet z indyka pokroić w małe kostki, podsmażyć na oliwie. Cebulę posiekać, lekko podsmażyć w garnku po czym dodać do niej pokrojone w kostkę...

    więcej
  • Halibut z brokułami i grzybami leśnymi

    Rybę przyprawić solą i pieprzem, smażyć na odrobinie oliwy z obu stron przez 5 minut. Następnie wstawić na ok. 5 - 10 minut do lekko nagrzanego (ok....

    więcej