Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Jogurtowe lody na patyku

A+ A-
drukuj
  • duży kubek jogurtu naturalnego
  • ¾ szklanki śmietany kremówki
  • garść truskawek
  • sok z cytryny
  • cukier waniliowy
  • łyżka cukru

Sposób przyrządzania:

Truskawki oczyścić, podzielić na części, posypać cukrem, zagotować i wystudzić. Śmietanę ubić i połączyć z jogurtem, sokiem z cytryny i cukrem waniliowym. Masę jogurtową wlać na dno pojemników do lodów i lekko podmrozić, następnie wlać warstwę musu truskawkowego i znowu masy jogurtowej. W każdą porcję wbić patyczki, całość mrozić przez kilka godzin.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Cukier waniliowy
  • Śmietana gęsta
  • Truskawki
  • Jogurt naturalny

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pulpeciki cielęce z makaronem

  • Salmorejo z szynką hiszpańską

  • Bagietka francuska

  • Insalta Caprese

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Rozgrywające ziemniaczki

    Ziemniaki pokroić w ćwiartki, wrzucić do dużej miski. Do tego dodać oliwę, zmiażdżony czosnek, pokrojoną papryczkę chilli i paprykę (w paseczki)....

    więcej
  • Grillowany śledź w szpinakowo-pomidorowym sosie

    Ziemniaczki pokroić w cząstki, obtoczyć w oleju z pestek winogron i suszonym tymianku, doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku ok. 40 min aż do...

    więcej
  • Słodkie Różki z tortilli

    Pokroić tortille, posmarować białkiem jajka i uformować rożki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zmieszać twarożek z cukrem...

    więcej
  • Kurczak z selerem naciowym

    Sałatę starannie umyć, następnie porwać liście na kawałki i przełożyć do salaterki. Mięso pokroić w kostkę. Seler pokroić w małe kawałki....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY