Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Lody zapiekane

A+ A-
drukuj
  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 350 g wiórków kokosowych
  • mocno zmrożone ulubione lody
  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przyrządzania:

Białka ubić na sztywno z cukrem i połączyć z wiórkami tworząc gęstą masę. Gałki lodów układać na masie i formować kule. Od razu smażyć i podawać.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Lody
  • Wiórki kokosowe
  • Jajka
  • Olej

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Chrupiące paluszki serowe

  • Tartaletki z musem czekoladowym i malinami

  • Ratatouille

  • Stek wołowy z sałatką z rukoli

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Karjalanpiirakat - pierogi karelskie

    Obydwie mąki przesiać na stolnicy, wymieszać z solą i 250ml wody. Zagnieść twarde ciasto, uformować je w kulę, zawinąć w folię spożywczą i...

    więcej
  • Sałatka śledziowa z buraczkami

    Ziemniaki i buraki gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy. Ogórki, jabłko i płaty śledziowe kroimy w większą kostkę....

    więcej
  • Koktajl - Truskawkowa Margarita

    Nektar truskawkowy oraz napój z cytryny i limonki należy dobrze schłodzić, najlepiej w zamrażalniku. Kiedy nektar zgęstnieje, należy dokładnie...

    więcej
  • Sałatka z makrelą i pomidorkami

    Ziemniaki ugotować i pokroić na większe kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Paprykę pokroić w paski, a cebulę - w krążki. Makrelę...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY