Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka grecka

A+ A-
drukuj
  • 4-5 dojrzałych pomidorów
  • 2-3 ogórki
  • 1 czerwona cebula
  • 180 g greckich oliwek
  • 200 g fety
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • ¼ szklanki octu balsamicznego lub winnego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przyrządzania:

Pomidory, ogórki i ser feta pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Wrzucić wszystko do salaterki, dodać oliwki w całości. Przygotować sos: olej połączyć z octem balsamicznym/winnym, doprawić świeżo zmielonym pieprzem, solą i oregano. Sałatkę wymieszać z sosem tuż przed podaniem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser feta
  • Cebula czerwona
  • Sól
  • Oregano
  • Ocet winny
  • Ogórek
  • Oliwa
  • Oliwki czarne
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Serek z jabłkiem

  • Grillowany leszcz

  • Tuńczyk z pomidorami, oliwkami i kiełkami

  • Karp nadziewany kapustą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Naleśniki śmietankowe – przepis podstawowy

    Rozdzielić żółtka od białek. Żółtka z cukrem zmiksować, dodać śmietanę i mąkę. Białka ubić i połączyć z masą. Smażyć na rozgrzanej...

    więcej
  • Karp nadziewany kapustą

    Rybę sprawić nie odcinając głowy, ale usunąć oczy i skrzela. Umyć, osuszyć i natrzeć solą. Grzyby posiekać, przesmażyć na maśle, dodać drobno...

    więcej
  • Hiszpańskie churros z czekoladą

    W garnku zagotować wodę z solą, masłem i cukrem. Mąkę wymieszać z cynamonem, wanilią i wsypać całość do wrzątku. Całość energicznie mieszać...

    więcej
  • Muffinki z jabłkami

    Jabłka obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cynamon, jajka, olej i maślankę wymieszać. Dodać jabłka....

    więcej