Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zupa chrzanowa

A+ A-
drukuj
  • ½ kg ziemniaków
  • 1L bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 450 g chrzanu
  • 15 dag polędwicy wędzonej
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany

Sposób przyrządzania:

Ziemniaki gotować w bulionie do miękkości, zmiksować, dodać chrzan i śmietanę. Podawać w podgrzanych talerzach ze świeżym pieczywem wiejskim. Udekorować pokrojoną w paski wędzonką i natką pietruszki.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Polędwica wędzona
  • Bulion
  • Ziemniaki
  • Chrzan
  • Kwaśna śmietana
  • Natka pietruszki
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Arancini sycylijskie

  • Pasta z sera i makreli

  • Awokado z krewetkami lub wędzonym łososiem

  • Grillowana bruschetta

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Awokado w majonezie

    Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Miąższ skropić sokiem z cytryny i drobno pokroić. Tak przygotowane awokado wymieszać z majonezem,...

    więcej
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem

    Pokroić w kostkę filet z kurczaka, natrzeć oliwą i wrzucić na ruszt. Piec z każdej strony 1-2 minuty. Następnie pokroić pomidora, ser feta, dodać...

    więcej
  • Sałatka z serem pizzicotti i wędzoną wołowiną

    Gotować szpinak w solonej wodzie przez 3 minuty, następnie ostudzić pod zimną wodą. Umyć pozostałe warzywa, pokroić i zmieszać z resztą...

    więcej
  • Futomaki – sushi

    Ryż przygotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokroić ogórka i tuńczyka w podłużne paski. Listek alg umieścić na środku maty...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY