Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Żeberka po tajsku

A+ A-
drukuj
  • 1 kg żeberek
  • marynata:
  • sos sojowy ciemny
  • sos sojowy słodki
  • imbir
  • czosnek
  • około 2 łyżek miodu

Sposób przyrządzania:

Żeberka pokroić w porcje z 2-3 kostkami, w dużej misce rozmieszać marynatę wraz z miodem i włożyć mięso na około 1 godzinę, po tym czasie piec na grillu lub na patelni grillowej. Podawać z pieczywem

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Czosnek
  • Sos sojowy
  • Imbir
  • Żeberka
  • Sos sojowy słodki
  • Mięta
  • Miód
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z chorizo i mozzarellą

  • Pieczone gęsie nogi z jabłkiem i pomidorkami

  • Schab z jabłkiem i żurawiną

  • Łosoś z soczewicą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Deser zwycięzców

    Ser mascarpone wymieszać z cukrem i mlekiem. Ciasteczka pokruszyć, w pucharkach układać warstwami ser, owoce i ciasteczka.

    więcej
  • Wołowina po wiedeńsku

    Cebulę pokroić kawałki, podpiec. Mięso pokroić w plastry i gotować około 2 godzin pod przykryciem, razem z cebulą i przyprawami, w 2 l osolonej wody....

    więcej
  • Grillowana pierś w ziołach

    Pierś grillować na patelni lub grillu elektrycznym, warzywa dusić w oliwie na patelni pod przykryciem przez około 8 minut pod koniec dodać zioła. Danie...

    więcej
  • Tuńczyk na ciepło w suszonych pomidorach

    Pomidory suszone (lub koktajlowe), czosnek i oliwki podsmażyć na oliwie. Dodać tuńczyka i podsmażać przez kilka minut. Smacznego!

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY