Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kurczak po tajsku

A+ A-
drukuj
  • 1/3 opakowania sosu tajskiego
  • 500g piersi z kurczaka
  • 300g ryżu jaśminowego
  • 1 papryka
  • 1 łyżka imbiru świeżego startego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula czerwona

Sposób przyrządzania:

Ryż gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W woku rozgrzać łyżkę oleju, dodać drobno posiekany czosnek i imbir, chwilę podsmażać, dodać kurczaka pokrojonego w drobne kawałki i podsmażyć na złoto - brązowo, dodać pokrojone warzywa i sos tajski i krótko podsmażyć tak aby warzywa pozostały chrupkie. Podawać z ryżem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula czerwona
  • Czosnek
  • Filet z kurczaka
  • Imbir
  • Sos tajski
  • Ryż jaśminowy
  • Papryka
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Bulion azjatycki z polędwicą wołową

  • Bogracz

  • Grillowane krewetki

  • Amerykańskie pancakes

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Roladki cielęce z bekonem w sosie porto

    Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Cielęce eskalopki ułożyć obok siebie. W razie potrzeby utłuc przy pomocy tłuczka do mięsa. Doprawić solą...

    więcej
  • Tortelloni z pesto i parmezanem

    W osolonej wodzie ugotować tortelloni według wskazówek na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni na niedużej ilości oliwy zamieszać sos pesto z...

    więcej
  • Tajska przystawka

    Surowego tuńczyka w kawałku owinąć folią do pieczenia i krótko smażyć na patelni z każdej strony przez około 1 minutę. Odwinąć folię,...

    więcej
  • Omlet francuski z wiórkami kokosowymi

    Ubić 2 kurze jajka, dodać 10 g wiórków kokosowych i wlać masę jajeczną na rozgrzaną patelnię. Smażyć omlet na jasny brąz z każdej strony. Na...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY