Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Groch z kapustą

A+ A-
drukuj
  • 1/4 kg grochu łuskanego
  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • liście laurowe
  • ziele angielskie

Sposób przyrządzania:

Przez dobę moczyć groch w zimnej wodzie. Następnego dnia gotować groch w czystej wodzie, aż zmięknie. Drobno poszatkować kapustę, dodać przyprawy i dusić przez godzinę z odrobiną oleju, uzupełniając wodę. Po zagotowaniu zmieszać kapustę z grochem, doprawić do smaku.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ziele angielskie
  • Sól
  • Olej
  • Liście laurowe
  • Groch
  • Kapusta kiszona
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kurczak z selerem naciowym

  • Szczupak pieczony w boczku

  • Krewetki z oliwą imbirową

  • Cytrusowe orzeźwienie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z serem Tomino i borówkami

    Moczyć rodzynki w wodzie przez godzinę. Obrać selera i pokroić w cienkie plasterki razem z papryką. Zmieszać wszystkie składniki i doprawić oliwą,...

    więcej
  • Polędwiczki wieprzowe w pesto

    Orzechy podrumień na suchej patelni, zmiksuj razem z pozostałymi składnikami, dopraw solą i pieprzem. Polędwiczkę wieprzową posmaruj z obu stron...

    więcej
  • Cebulowe krążki

    Cebulę pokroić w grube plastry i delikatnie oddzielić każdy krążek. Jajka dokładnie rozbić i doprawić. Krążki obtaczać kolejno w mące, jajku i...

    więcej
  • Ciabatta ze steakiem z guacamole i serem feta

    Stek upiec na patelni grillowej i po odpoczęciu pokroić w paski w poprzek włókien. Przygotować guacamole - awokado rozgnieść i połączyć ze startym...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY