
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Makaron namoczyć w letniej wodzie na ok.10 min. Odsączyć. W woku lub na dużej patelni na rozgrzanym oleju smażyć czosnek, chilli i mięso. Po chwili dodać krewetki i smażyć ok. 2-3 min. Dodać makaron i wymieszać. Smażyć jeszcze chwilę pod przykryciem. Dodać sos sojowy, sok z limonki i cukier. Mieszając, wlać 2 rozbełtane jajka. Znowu mieszać tak, żeby jajko ścięło się w „wiórki”. Na samym końcu dodać kiełki, połowę orzeszków i posiekaną kolendrę. Podawać w misce, posypane posiekaną kolendrą, orzeszkami. Potrawa ma być ostra o lekko słodkawym smaku. Mięso i krewetki można zastąpić tofu, pokrojonym w kostkę.
lub wyszukaj w przepisach
Piekarnik nastawić na 200°C. Przygotować formę na tartę o średnicy około 22-24 cm, wysmarować tłuszczem. Z mąki, cukru, masła i żółtek zarobić...
więcejMikserem lub ręcznie pokrusz herbatniki aż zamienią się w okruszki. Rozpuść masło na wolnym ogniu po czym dodaj pokruszone herbatniki oraz cukier i...
więcejSoczewicę zagotować razem z marchewką, łyżką oliwy z oliwek i masłem, aż warzywa będą miękkie. Po zagotowaniu zdjąć soczewicę z ognia i...
więcejPomidora i oliwki pokroić w plastry. Roszponkę oraz kiełki opłukać pod wodą i osuszyć.
więcej