Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKTUALNE PROMOCJE

Skrzydełka w powidłach śliwkowych

Czas obowiązywania: -

 

 

 

 
Składniki:      
1½-2 kg skrzydełek 3086_skrzydelka-z-kurczaka.jpg 4 marchewki 8986_marchew.jpg
Marynata: 1 łyżka miodu Food&Joy 53443_miod.jpg  
2 łyżki przecieru pomidorowego Food&Joy

57241_food_joy_passata_przecier_pomidorowy_5907377060598.jpg

2 łyżki powideł śliwkowych Food&Joy

53738_powidla.jpg

2 ząbki czosnku 2863_czosnek-2.jpg 2 łyżki oleju 57295_food_joy_olej_winogron_750ml_5907377062097_net.jpg

Przyprawy KAMIS:

1 łyżeczka imbiru,

szczypta cynamonu, słodkiej papryki, chilli

odrobina soli morskiej w młynku

szczypta kuminu

szczypta mielonych goździków

61645_kmin-mini.jpg 61433_smaku-dodaje.jpg 
Przygotowanie:  
61606_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.43.02.png 61607_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.43.13.png
  Marchewkę obierz.
61608_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.43.21.png 61611_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.43.38.png
Pokrój w słupki. Posiekaj drobno czosnek.
61612_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.43.44.png 61613_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.43.47.png
W misce wymieszaj składniki marynaty: czosnek, imbir, paprykę słodką
61614_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.43.58.png 61628_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.44.09.png
oraz ostrą. Dodaj miód.
 61629_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.44.17.png  61647_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.44.31.png
Dodaj powidła oraz passatę. Wymieszaj.
 61648_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.45.04.png  61651_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.45.28.png
 Do miski dorzuć pokrojoną marchew.  Dodaj skrzydełka.
 61649_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.45.36.png  61654_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.45.39.png
 Wymieszaj.

Skrzydełka przełóż do naczynia żaroodpornego.Piecz około godziny w 210 st. C. Gotowe skrzydełka mają mieć chrupiącą skórkę.

Zobacz inne przepisy z kategorii:    
60562_ikona1.jpg 60563_ikona2.jpg 60564_ikona3.jpg 60565_ikona4.jpg 60566_ikona5.jpg
    60105_200x70_3.png

Powiadom znajomego