Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kaszotto z mieloną wołowiną

A+ A-
drukuj
  • rostbef wołowy 100 g
  • przecier pomidorowy 80 g
  • cukinia 100 g
  • papryka czerwona 100 g
  • papryka zielona 100 g
  • oliwa 10 g
  • kasza jaglana 30 g

Sposób przyrządzania:

Kaszę jaglaną wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 20 minut. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić zmielone mięso wołowe. Smażyć przez około 5 minut. Dodać paprykę z cukinią pokrojone w kostkę i dusić pod przykryciem przez 10 minut. Podawać z kaszą na ciepło.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukinia
  • Kasza
  • Oliwa
  • Papryka
  • Papryka zielona
  • Pomidory
  • Rukola
  • Musztarda
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kociołek tatrzański (bogracz) z baraniny

  • Groch z kapustą

  • Ratatouille

  • Grillowanie warzywa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ratatouille

    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na duże kawałki. Cebulę obrać, pokroić w krążki i zeszklić na patelni rozgrzanej oliwą. Paprykę...

    więcej
  • Grillowanie krewetki

    Krewetki oczyścić. Z pozostałych składników przygotować marynatę. Wrzucić do niej krewetki i zamieszać by równomiernie pokryły się zalewą....

    więcej
  • Łosoś z soczewicą

    Soczewicę zagotować razem z marchewką, łyżką oliwy z oliwek i masłem, aż warzywa będą miękkie. Po zagotowaniu zdjąć soczewicę z ognia i...

    więcej
  • Deser po brytyjsku: bzowy Eton Mess

    Bezy pokruszyć delikatnie na małe kawałki. Ubić śmietanę z dodatkiem cordialu z kwiatów bzu Belvoir. Do miski ze śmietaną ostrożnie dodać...

    więcej