Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tajska przystawka

A+ A-
drukuj
  • surowy tuńczyk
  • oliwa smakowa

Sposób przyrządzania:

Surowego tuńczyka w kawałku owinąć folią do pieczenia i krótko smażyć na patelni z każdej strony przez około 1 minutę. Odwinąć folię, tuńczyka cieniutko pokroić w plasterki i ułożyć na talerzu, skropić oliwą z oliwek z trawą cytrynową, lionką lub cytryną (taką oliwę można zrobić samodzielnie oliwa z oliwek + trawa cytrynowa/skórka z limonki i przechowujemy kilka dni w lodówce), danie podawać z chrupiącym pieczywem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Tuńczyk surowy
  • Oliwa imbirowa
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z wędzonym łososiem i awokado

  • Smażone serki Pizzicotti

  • Roladki z szynką wędzoną i szałwią

  • Raclette

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Joulutorttu

    Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić w kwadraty (ok. 8-10 cm) i ponacinać po ukosie tak, aby kwadrat przybrał kształt wiatraka. Cieńsze rogi zawinąć...

    więcej
  • Makaron ze szparagami i pomidorami

    Szparagi obrać, opłukać i gotować około 15 minut w osolonej wodzie, następnie osączyć. Główki szparagów odkroić i odłożyć, szparagi pokroić...

    więcej
  • Lekka sałatka

    Pokrojone warzywa (ogórek i rzodkiewka - w plasterki, papryka - słupki, pomidorki - na pół) dodać do sałaty, wymieszać. Całość skropić olejem z...

    więcej
  • Makaron tagliatelle w sosie pomidorowym

    Pierś z kurczaka obmyć, pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka, papryką mieloną (słodką i ostrą), solą i pieprzem, wymieszać i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY